søndag den 22. januar 2012

3 tips til skrivelæreren

3 tips til skrivelæreren

1. Vælg et emne, der interesserer dig
Uanset om du skal undervise din skrivegruppe eller et helt kursus er det vigtigt, at du selv synes det du skal undervise om er spændende. Skrivning er jo ikke bare skrivning – der findes rigtig mange underemner. Så find ud af, hvad DU synes er spændende. Synes du det er spændende at lære andre, at skrive fantasy? At opbygge en roman? At lave levende beskrivelser? At give respons?
Sandsynligvis er det også det, du synes er mest spændende, som du ved mest om. Og hvis du ikke ved så meget om det endnu, er det i hvert fald mere interessant at researche til noget, du synes er spændende!

2. Øv dig i at undervise
Du kan lære rigtig meget af at undervise din skrivegruppe. Her kan du afprøve nye skriveøvelser, du kan få træning i at sige teorien højt, og du kan få respons på din undervisning fra nogen, der kan lide at skrive og kender dig. I gruppen kan I jo også skiftes til at undervise hinanden. Hvis du ikke har en skrivegruppe, kan du søge efter en på biblioteket eller i din lokalavis.

3. Tag selv på mange kurser
Man får rigtig meget inspiration af selv at tage på skrivekurser. Ikke nok med, at du bliver dygtigere til at skrive, du ser også, hvordan andre underviser. Og hvordan de fordeler tiden mellem teori, skrivning og respons. På den måde kan du finde ud af, hvad du selv synes er godt. Du kan selvfølgelig ikke kopiere indholdet i kurserne, men du kan lade dig inspirere til, hvilke øvelser og emner du selv gerne vil undervise i.

Indlægget har tidligere været bragt i Skrivelyst - Håbefulde Unge Forfatteres foreningsblad. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar